Website de Achterstandsfondsen vernieuwd

De website van de Achterstandsfondsen is vernieuwd. Op de website lees je waar dit landelijke netwerk aan werkt en kun je informatie vinden over de zestien regionale achterstandsfondsen, inclusief de projecten waarmee ze huisartsenpraktijken in achterstandswijken ondersteunen.

Behalve een projectendatabase wordt op de website ook nieuws gedeeld dat relevant is voor huisartsenzorg in achterstandswijken, evenals bijeenkomsten voor deze doelgroep. Zoals de online ‘Goede voorbeelden bijeenkomst’ op 6 juni.

De Achterstandsfondsen

De Achterstandsfondsen ondersteunt huisartsenpraktijken in achterstandswijken om de kwaliteit van huisartsenzorg te bevorderen. Op landelijk niveau vragen de Achterstandsfondsen aandacht voor achterstandsproblematiek in de huisartsenzorg en actuele kwesties. Dit doet de organisatie vanuit een stuurgroep en met input van de regio’s.

Vanuit het landelijke netwerk zorgt de Achterstandsfondsen er voor dat kennis wordt gedeeld. Het netwerk zorgt voor verbinding tussen de regionale Achterstandsfondsen en organiseert goede voorbeelden bijeenkomsten.

Het Achterstandsfonds Hollands-Midden, Amstelland & Haarlemmermeer (HMAH) is een van de zestien regionale Achterstandsfondsen die deel uitmaken van de Achterstandsfondsen.